ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်းလုပ်နည်း
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်းလုပ်နည်း
+++++++++++++++++++++
ပြုလုပ်နည်းလေး ကို အလှုတွေမှာ ပြုလုပ်လို့ရအောင် ဒီနေ့ပြောပြမယ်နော်
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်းပြုလုပ်နည်း များစွာရှိမှာပါ ဒါပေမဲ့ လူတိုင်းလုပ်ရတာလွယ်ကူမဲ့
နည်းလမ်းကိုဘဲပြောပြပါ့မယ် ဒါမှလွယ်လွယ်လေးဆိုပြီး လုပ်စားဖြစ်မှာလေ 😋
ရွှေကြည်တစ်ပိသာ အချိုးနဲ့ပြောပြပါ့မယ်
ပွဲထိုင်ဗန်းဆို ပုံမှန် တစ်ပိသာ နဲနဲထူချင်ရင် တစ်ပိသာ၂၅ ကျပ်သားလောက် လုပ်လို့ရပါတယ်
ရွှေကြည် တစ်ပိသာ
အုန်းသီးရင့်ရင့် ၆ လုံး
နို့စိမ်း ၅ လုံး
ကြက်ဥ အလုံး ၂၀
သကြား ၅၀သား ( အစိမ့်)
ထောပါတ် ၂၀သား
ဆီ ၂၅ ကျပ်သား
စပျစ်သီးခြောက် အချို ၁၅ ကျပ်သား
ဆားနဲနဲ
ဘိန်းစေ့ နဲနဲ လိုအပ်ပါတယ်
အကောင်းစား အရသာရှိလှတဲ့ ရွှေခြည်ဆနွင်းမကင်း တစ်ပိသာ အိုးရဲ့အချိုးပါရှင်
ပြုလုပ်နည်း
***********
ရှေးဦးစွာ ရွှေခြည်နဲ့သကြားကို မွှေးလာအောင် လှော်ထားပါ။
ကြက်ဥကို ကြေအောင်ခေါက်ထားပေးပါ။
ထို့နောက် လှော်ပြီးသား ရွှေခြည် ထဲကို အုန်းနို့ နို့ဆီဗူးနဲ့ ၁၂ ခွက်ထဲ့ပါ။ ကြက်ဥခေါက်ထားတာကိုပါ ထည့်ပါ။ ထောပါတ်ထဲ့ပါ ဆီထဲ့ပါ ဆားထဲ့ပါ။နို့စိမ်း ၅ ဗူးထဲ့ပါ။ အားလုံးသမအောင်ရောမွှေပါ။
မုန့်လုပ်ရန် အဆင်သင့်ဖြစ်ပါပြီ။
ရောထားသည်များကို အိုးထဲမှာ ဆီပြန်လာအောင် ကျိုပါ။ ဆီပြန်ပြီး မုန့်သား လည်လာလျှင်စပျစ်သီးခြောက်ထည့်ပါ။
ထို့နောက် ဖုတ်မည့်ဗန်းထဲ လောင်းထည့်ပါ။ အုန်းနို့ဦးရည် နဲနဲချန်ထားပြီး ဖြန်းပေးပါ။
ဘိန်းစေ့ဖြူးပြီး အပေါ်မီးများများ အောက်မီးနဲနဲနှင့် မိနစ် ၃၀ မှ ၄၅ မိနစ်ကြာအောင် မီးအနဲအများအလိုက်
ဖုတ်ပါ တစ်ရက် အနဲဆုံး ၈ နာရီ အအေးခံပါ။
စားသုံးရန်အဆင်သင့် ရွှေခြည်ဆနွင်းမကင်းရပါပြီရှင်။
Credit : ချက်နည်းပြုတ်နည်း
Post a Comment