ငါးကျည်းခြောက်အပျော့ကြော်နည်း
..........................
အဲဒီငါးကျည်ခြောက် အပျော့ကြော်လေးကတော့ အရှေ့က ဟင်းလေးတွေနဲ့ လိုက်ဖက်အောင် တင်ဆက်ပေးထားပါတယ်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငါးကျည်းကျပ်တိုက်ခြောက် - ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ - ၅ လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ (ဗမာဥ) - ၃ ဥ
ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း - အကြမ်းပန်းကန်လုံး တစ်ဝက်
ဆီ - ၇ ကျပ်သား
ငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
မန်ကျည်းနှစ် - စားပွဲဇွန်း၂ ဇွန်း
စိမ်းစားငါးပိ - စားပွဲဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
နနွင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ဆား - အနည်းငယ်
အရသာမှုန့် - အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း
ငါးကျည်းကျပ်တိုက်ကို အရိုးနွှင်ပြီး ရေနွေးထဲခဏစိမ်၍ ကြိတ်စက်နဲ့ ကြိတ်ထားပါ။ ကြက်သွန်နီ/ဖြူကို ကြိတ်စက်နဲ့ကြိတ်ထားပါ။ မန်ကျည်းနှစ်ထဲ သကြား၊ အရသာမှုန့်၊ ဆားဇွန်းဖျားနှင့်အနည်းငယ်နှင့် စိမ်းစားငါးပိကို ပျော်ဝင်အောင် အနှစ်ပြုလုပ်ထားပါ။ ဆီပူအိုးတည်ပြီး ပူလာလျှင် ကြိတ်ထားသောကြက်သွန်ဖြူ/နီနှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်၍ ဆီသတ်ပါ။ မှေးပွှီးကပျလာလြှငျ ငါးကျည်းကျပ်တိုက်များကို ထည့်ပြီး မွှေးလာသည်အထိ ကြော်ပါ။ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းထည့်၍ နှံ့အောင်မွှေပြီး အနှစ်ပြုလုပ်ထားသော မန်ကျည်းနှစ် ထည့်ပါ။ မွှေးလာသည်အထိ ကြော်ပါ။ ငံပြာရည်ပေါက်၍ အပေါ့၊ အငန် အရသာမြည်းပါ။ ခြောက်လည်း ခြောက်ပြီး ပျော့ပျော့ပျောင်းပျောင်းလေးဖြစ်အောင် ကြော်လျှင် ရှေ့မှာ ဖော်ပြထားတဲ့ ဟင်းအရန်လေးများနဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အဲဒီငါးကျည်ခြောက် အပျော့ကြော်လေးကတော့ အရှေ့က ဟင်းလေးတွေနဲ့ လိုက်ဖက်အောင် တင်ဆက်ပေးထားပါတယ်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငါးကျည်းကျပ်တိုက်ခြောက် - ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ - ၅ လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ (ဗမာဥ) - ၃ ဥ
ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း - အကြမ်းပန်းကန်လုံး တစ်ဝက်
ဆီ - ၇ ကျပ်သား
ငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
မန်ကျည်းနှစ် - စားပွဲဇွန်း၂ ဇွန်း
စိမ်းစားငါးပိ - စားပွဲဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
နနွင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ဆား - အနည်းငယ်
အရသာမှုန့် - အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း
ငါးကျည်းကျပ်တိုက်ကို အရိုးနွှင်ပြီး ရေနွေးထဲခဏစိမ်၍ ကြိတ်စက်နဲ့ ကြိတ်ထားပါ။ ကြက်သွန်နီ/ဖြူကို ကြိတ်စက်နဲ့ကြိတ်ထားပါ။ မန်ကျည်းနှစ်ထဲ သကြား၊ အရသာမှုန့်၊ ဆားဇွန်းဖျားနှင့်အနည်းငယ်နှင့် စိမ်းစားငါးပိကို ပျော်ဝင်အောင် အနှစ်ပြုလုပ်ထားပါ။ ဆီပူအိုးတည်ပြီး ပူလာလျှင် ကြိတ်ထားသောကြက်သွန်ဖြူ/နီနှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်၍ ဆီသတ်ပါ။ မှေးပွှီးကပျလာလြှငျ ငါးကျည်းကျပ်တိုက်များကို ထည့်ပြီး မွှေးလာသည်အထိ ကြော်ပါ။ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းထည့်၍ နှံ့အောင်မွှေပြီး အနှစ်ပြုလုပ်ထားသော မန်ကျည်းနှစ် ထည့်ပါ။ မွှေးလာသည်အထိ ကြော်ပါ။ ငံပြာရည်ပေါက်၍ အပေါ့၊ အငန် အရသာမြည်းပါ။ ခြောက်လည်း ခြောက်ပြီး ပျော့ပျော့ပျောင်းပျောင်းလေးဖြစ်အောင် ကြော်လျှင် ရှေ့မှာ ဖော်ပြထားတဲ့ ဟင်းအရန်လေးများနဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
Post a Comment