ဒံပေါက် ချက်နည်း
( အလွယ်ဆုံးနည်း )
************************
၁။ ကြက်သားဟင်း
၂။ ထမင်း
၃။ ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်
ဒါလေး ၃ ခုသာ လုပ်ဖို့ လိုပါတယ်။
______________________________________________________
၁။ ကြက်သားဟင်း ချက်ရန်
*************************
ဒယ်အိုးထဲကို ကြက်သွန်နီ ဆီသတ်ဆီ,ဂီးထောပတ်ရည်
ဆတူ ထည့်၍ ဆီဆူလာလျှင်
နှပ်ထားသောကြက်သား နှင့် ဆီချက်ဖပ်ကို ထည့်လုံးပါ။
ကြက်သားကို 90% နူးအောင်ချက်၍ အဖုံးအုပ်ထားပါ။
၂။ ထမင်းချက်ရန်
****************
ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ ချက်လျှင်
ဆား နဲ့ သကြားထည့်ပါ။
လေးညှင်း,ဖာလာ,သစ်ဂျပိုး,ကရဝေးရွက်
ရေဆေးပီး အားလုံး တခါတည်း ရောထည့်၍ ချက်လိုက်ပါ။
ထမင်းအိုး နွှေးခလုတ်တက်သွားတာနဲ့ တပြိုင်နက်
ကြက်သားဟင်းပေါ် ထမင်းတွေသွန်ချလိုက်ပါ။
( သို့မဟုတ် )
ထမင်း ရေငှဲ့ချက်လျှင် ရေထဲကို ဆန်ထည့်ပီး
ဆား နဲ့ သကြားထည့်ပါ။
လေးညှင်း,ဖာလာ,သစ်ဂျပိုး,ကရဝေးရွက်
ရေဆေးပီး အားလုံး တခါတည်း ရောထည့်လိုက်ပါ။
ထမင်း ၈၀% ခန့်ကျက်ရင် ဇကာနဲ့ရေစစ်ပီး
ကြက်သားဟင်းပေါ် ထမင်းတွေသွန်ချလိုက်ပါ။
၃။ ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်ထည့်ရန်
***************************************************
ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်တို့ကို
ထမင်းပေါ် တင်အုပ်လိုက်ပီး ထောပတ်ဆီ ဇွန်းကြီးတစ်ဇွန်းထည့်၍
အဖုံးပြန်အုပ်ထားလိုက်ပီး မီးအေးအေးနဲ့ ၃၅ မိနစ်ခန့်
မီးဖိုပေါ်တင်နှပ်ထားပီးရင်တော့
အလွယ်ဆုံးနဲ့ အရသာအရှိဆုံး ဒံပေါက်ထမင်းကို စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
______________________________________________________
ပြင်ဆင်ထားရန်
**************
ကြက်သားကို
အချိုမှုန့်,ဆား
ဂျင်းထောင်း, ကြက်သွန်ဖြူထောင်း,
ဒံပေါက်မဆလာ, ဆနွင်း,အရောင်တင်မှုန့်
ဒိန်ချဉ်
အားလုံးထည့်နယ်၍ ရေခဲသေတ္တာထဲ တစ်ည နှပ်ထားပါ။
အချိန်မရလျှင် တစ်နာရီနှပ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ ဆီချက်သတ်ထား၍ ဆီချက်ဖပ်တွေက်ို
( ဆား,သကြား,အချိုမှုန့်,ဒံပေါက်မဆလာ )နဲ့နယ်ထားပါ။
အရောင် မန်ကျည်းစေ့ခန့်ကို ရေနဲနဲရောထားပါ။
များလွန်းရင် အရောင်တောက်တောက်ကြီးဖြစ်သွားပါတယ်။
______________________________________________________
ဘာစမာတီ ( သို့ ) ပေါ်ဆန်းမွှေးနဲ့ ချက်ပါ။
ဘာစမာတီ ကတော့ ဆန်သားပိုလှပါတယ်။
အချို့က ဆီချက်ဖပ်ကို အရသာမနယ်ပါဘူး။
ကျမကတော့ အရသာနယ်ပါတယ်။
ဒါမှ အနှစ်လေးတွေစားတဲ့အခါ အရသာရှိနေမှာပါ။
ဂီးထောပတ်,ဒံပေါက်မဆလာ,ပဲစိမ်း,စပျစ်စေ့,သီဟိုရ်စေ့,အရောင်
အားလုံး City Mart မှာဝယ်လို့ရပါတယ်ရှင်။
အားလုံးပဲ အလွယ်တကူ ချက်စားလို့ ရကြပါစေ။
______________________________________________________
ဒီ့ထက်လွယ်တဲ့ ဒံပေါက်ချက်နည်း မရှိတော့ပါဘူး။
ဟိုတစ်နေ့ကတင်တဲ့ ဒံပေါက်ချက်နည်းကို
နည်းနည်းခက်တယ်လို့ ထင်ကြသူများအတွက်နဲ့
ချက်စားဖို့ အဆင့်ဆင့် မလုပ်နိုင်သူများအတွက်ပါ။
ဒီနည်းက အကောင်းဆုံးပါပဲ။
ဆန်သားပျော့မှာ, မာမှာ မပူပင်ရတော့ပါဘူး။
နောက်ဆုံးကျတော့လည်း
အရသာ အတူတူပဲမို့ အားလုံးအတွက်
ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။
အားလုံးပဲ အလွယ်ကူဆုံး အရိုးရှင်းဆုံး
အိမ်မှာပဲ ချက်စားနိုင်ပီလို့ ထင်ပါတယ်။

************************
၁။ ကြက်သားဟင်း
၂။ ထမင်း
၃။ ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်
ဒါလေး ၃ ခုသာ လုပ်ဖို့ လိုပါတယ်။
______________________________________________________
၁။ ကြက်သားဟင်း ချက်ရန်
*************************
ဒယ်အိုးထဲကို ကြက်သွန်နီ ဆီသတ်ဆီ,ဂီးထောပတ်ရည်
ဆတူ ထည့်၍ ဆီဆူလာလျှင်
နှပ်ထားသောကြက်သား နှင့် ဆီချက်ဖပ်ကို ထည့်လုံးပါ။
ကြက်သားကို 90% နူးအောင်ချက်၍ အဖုံးအုပ်ထားပါ။
၂။ ထမင်းချက်ရန်
****************
ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ ချက်လျှင်


ရေဆေးပီး အားလုံး တခါတည်း ရောထည့်၍ ချက်လိုက်ပါ။
ထမင်းအိုး နွှေးခလုတ်တက်သွားတာနဲ့ တပြိုင်နက်
ကြက်သားဟင်းပေါ် ထမင်းတွေသွန်ချလိုက်ပါ။
( သို့မဟုတ် )
ထမင်း ရေငှဲ့ချက်လျှင် ရေထဲကို ဆန်ထည့်ပီး


ရေဆေးပီး အားလုံး တခါတည်း ရောထည့်လိုက်ပါ။
ထမင်း ၈၀% ခန့်ကျက်ရင် ဇကာနဲ့ရေစစ်ပီး
ကြက်သားဟင်းပေါ် ထမင်းတွေသွန်ချလိုက်ပါ။
၃။ ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်ထည့်ရန်
***************************************************
ဥနီ,ပဲစိမ်း,သီဟိုစေ့,စပျစ်စေ့,ဆီချက်,အရောင်တို့ကို
ထမင်းပေါ် တင်အုပ်လိုက်ပီး ထောပတ်ဆီ ဇွန်းကြီးတစ်ဇွန်းထည့်၍
အဖုံးပြန်အုပ်ထားလိုက်ပီး မီးအေးအေးနဲ့ ၃၅ မိနစ်ခန့်
မီးဖိုပေါ်တင်နှပ်ထားပီးရင်တော့
အလွယ်ဆုံးနဲ့ အရသာအရှိဆုံး ဒံပေါက်ထမင်းကို စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
______________________________________________________
ပြင်ဆင်ထားရန်
**************
ကြက်သားကို




အားလုံးထည့်နယ်၍ ရေခဲသေတ္တာထဲ တစ်ည နှပ်ထားပါ။
အချိန်မရလျှင် တစ်နာရီနှပ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ ဆီချက်သတ်ထား၍ ဆီချက်ဖပ်တွေက်ို
( ဆား,သကြား,အချိုမှုန့်,ဒံပေါက်မဆလာ )နဲ့နယ်ထားပါ။
အရောင် မန်ကျည်းစေ့ခန့်ကို ရေနဲနဲရောထားပါ။
များလွန်းရင် အရောင်တောက်တောက်ကြီးဖြစ်သွားပါတယ်။
______________________________________________________
ဘာစမာတီ ( သို့ ) ပေါ်ဆန်းမွှေးနဲ့ ချက်ပါ။
ဘာစမာတီ ကတော့ ဆန်သားပိုလှပါတယ်။
အချို့က ဆီချက်ဖပ်ကို အရသာမနယ်ပါဘူး။
ကျမကတော့ အရသာနယ်ပါတယ်။
ဒါမှ အနှစ်လေးတွေစားတဲ့အခါ အရသာရှိနေမှာပါ။
ဂီးထောပတ်,ဒံပေါက်မဆလာ,ပဲစိမ်း,စပျစ်စေ့,သီဟိုရ်စေ့,အရောင်
အားလုံး City Mart မှာဝယ်လို့ရပါတယ်ရှင်။
အားလုံးပဲ အလွယ်တကူ ချက်စားလို့ ရကြပါစေ။
______________________________________________________
ဒီ့ထက်လွယ်တဲ့ ဒံပေါက်ချက်နည်း မရှိတော့ပါဘူး။
ဟိုတစ်နေ့ကတင်တဲ့ ဒံပေါက်ချက်နည်းကို
နည်းနည်းခက်တယ်လို့ ထင်ကြသူများအတွက်နဲ့
ချက်စားဖို့ အဆင့်ဆင့် မလုပ်နိုင်သူများအတွက်ပါ။
ဒီနည်းက အကောင်းဆုံးပါပဲ။
ဆန်သားပျော့မှာ, မာမှာ မပူပင်ရတော့ပါဘူး။
နောက်ဆုံးကျတော့လည်း
အရသာ အတူတူပဲမို့ အားလုံးအတွက်
ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။
အားလုံးပဲ အလွယ်ကူဆုံး အရိုးရှင်းဆုံး
အိမ်မှာပဲ ချက်စားနိုင်ပီလို့ ထင်ပါတယ်။
Post a Comment