Header Ads

မုန့်ဟင်းခါးချက်နည်း


မုန့်ဟင်းခါးချက်ကြမယ်နော် 👩🏻‍🍳

အရင်ဆုံးဘဲဥကိုပြုတ်ပြီး အခွံခွာ အစိတ်စိတ်လှီးထားပါ

ငါး ငံပြာရည် ရေ စပါးလင်ထုထောင်းပြီး ပြုတ်ထားပါ

ငါးအသားရပြီဆို အသားနွင်ထားပါ

ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်းစပါးလင်ဆနွင်း ညက်နေအောင်
ထောင်းပြီး ဆီများများထည့်ကာ ဆီသပ်ပါ

အနည်းငယ်ကြွပ်လာပြီဆိုမှ ငရုတ်စိမ်းမှုန့် နဲ့ ငါး
ထည့်ကာ ၅ မိနစ်ခန့် မွှေပြီးဆီသပ်ထားပါ

ငရုတ်ကောင်းထောင်းထားပါ
မွှေးတံဆိပ် မုန့်ဟင်းခါးမှုန့်တစ်ထုပ်ကို
ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး နှံစပ်အောင် မွှေထားပေးပါ

ငါးပြုတ်ရည် ကြက်သွန်ဥ ရေအနည်းငယ် ဘဲဥပြုပ် နဲ့
ထန်းလျက်၃လုံးထည့်ပြီး ဆူပွက်လာသည်အထိတည်ပါ

ဆူပွက်ပြီဆိုမှ ဖျော်ထားတဲ့မုန့်ဟင်းခါးရည်ထည့်ပြီး
၅ မိနစ်ခန့်မွှေပေးပါ ငါးဆီသပ် ဆား ငရုတ်ကောင်း
အချိုမှုန့်/ကြက်သားမှုန့် ဌက်ပျောအူ နဲ့
စားနိုင်တဲ့ရေပမာဏ ထပ်ရောထည့်ပြီး ခပ်ကြာကြာလေးပွက်ပွက်ဆူအောင်ထားပေးပြီးရင် ရပါပြီ ။

ကျွန်မက မုန့်ဟင်းခါးဆို ပျစ်ပျစ်ကြီးချက်တာမကြိုက်လို့
ပဲထည့်မချက်ထားပေမဲ့ မွှေးမုန့်ဟင်းရည်မှုန့်နဲ့
ချက်ထားတာ​ဖြစ်လို့ အရောင်ကမဲမဲကြီးဖြစ်မနေပါဘူး ။

ငါးငံပြာရည်/တောငံပြာရည်အကောင်းစား သုံးပြီး
ချက်ပါရှင့် ဘာလို့ဆို မုန့်ဟင်းခါးအသက်က
ငံပြာရည်ဖြစ်နေလို့ပါဘဲ ။
crd

No comments