မုန့်ဦးနှောက်
မုန့်ဦးနှောက်
=========
-ငစိန်ဆန် ၄ဘူးကို ရေစင်အောင်ဆေးပါ။
မုန့်ကြိတ်ဆုံမှာကြိတ်ပြီး အိတ်မှာထည့် ရေစစ်ပါ။
မုန့် ရေစစ်ရင် နည်းနည်းနယ်ထားပါ။
သာကူစေ့ ၁၀ သားထည့်နယ်ပါ။
-အုန်းသီးတစ်လုံးကိုညှစ်ပြီး အုန်းဆီချက် ချက်ထားပါ။
-နယ်ပြီးမုန့်တွေကို ငှက်ပျောဖက်၊စလူဖက်တွေထဲထုပ်ပြီး
အောက်က ရေနွေးငွေ့ခံလို့ နာရီ၀က်လောက် ပေါင်းပါ။
ပြီးရင် အုန်းဆီချက်နဲ့သကြားဖြူ းပြီးစားနိုင်ပါတယ်။
-ငှက်ပျောရွက်ကို မီးကင်လို့ဖြစ်စေ၊
ရေနွေးထဲနှစ်လို့ဖြစ်စေ အရွက်မကွဲအောင်
လုပ်ပြီးမှ မုန့်ထည့်ထုပ်နိုင်ပါတယ်။
-နောက်တစ်နည်းက မုန့်သားနဲ့အုန်းနို့နဲ့ရောနယ်ပြီး
ပေါင်းတတ်ကြပါတယ်။
ပြီးမှ သကြားဖြူ းပြီးစားကြပါတယ်။
နှစ်သက်ရာနည်းနဲ့လုပ်စားပါ။
=========
-ငစိန်ဆန် ၄ဘူးကို ရေစင်အောင်ဆေးပါ။
မုန့်ကြိတ်ဆုံမှာကြိတ်ပြီး အိတ်မှာထည့် ရေစစ်ပါ။
မုန့် ရေစစ်ရင် နည်းနည်းနယ်ထားပါ။
သာကူစေ့ ၁၀ သားထည့်နယ်ပါ။
-အုန်းသီးတစ်လုံးကိုညှစ်ပြီး အုန်းဆီချက် ချက်ထားပါ။
-နယ်ပြီးမုန့်တွေကို ငှက်ပျောဖက်၊စလူဖက်တွေထဲထုပ်ပြီး
အောက်က ရေနွေးငွေ့ခံလို့ နာရီ၀က်လောက် ပေါင်းပါ။
ပြီးရင် အုန်းဆီချက်နဲ့သကြားဖြူ းပြီးစားနိုင်ပါတယ်။
-ငှက်ပျောရွက်ကို မီးကင်လို့ဖြစ်စေ၊
ရေနွေးထဲနှစ်လို့ဖြစ်စေ အရွက်မကွဲအောင်
လုပ်ပြီးမှ မုန့်ထည့်ထုပ်နိုင်ပါတယ်။
-နောက်တစ်နည်းက မုန့်သားနဲ့အုန်းနို့နဲ့ရောနယ်ပြီး
ပေါင်းတတ်ကြပါတယ်။
ပြီးမှ သကြားဖြူ းပြီးစားကြပါတယ်။
နှစ်သက်ရာနည်းနဲ့လုပ်စားပါ။
Post a Comment