ကန်ဇွန်းဥအုန့်နို့သာကူ ♡Sago Pudding with Sweet Potato
ကန်ဇွန်းဥအုန့်နို့သာကူ ♡
Sago Pudding with Sweet Potato
❀ ❀ ❀
ပါဝင်ပစ္စည်း
******
သာကူစေ့ - ၁၂၀ ဂရမ်
သကြား - ၁၀၀ ဂရမ်
ဆား - အနည်းငယ်
ရေ - ၆၅၀ ml
အုန်းနို့ - ၂၀၀ ml
ကန်ဇွန်းဥ - နှစ်လုံး ( ပြုတ်ပြီးသား )
(၁) အိုးတခုတွင်ရေ၊သကြား၊ဆား၊နှင့်အုန်းနို့တို့ကိုထည့်ပြီးကျိုပေးပါ။
(၂)သာကူစေ့ကိုငါးမိနစ်ခန့်ရေစိမ်ထားပါ။
(၃)အုန်းနို့ဆူပွက်ပါကသာကူစေ့ထည့်ကာမွေပေးပြီးပြန်ဆူပွက်လာပါကမီးပိတ်ပြီးအဖုံးလုံအောင်ပိတ်ထားပါ။
(၄)ဆယ်မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပြီးသာကူစေ့အဆံလေးများပျောက်ပါကပန်းကန်တွင်ထည့်ပြီးအပေါ်မှ ကန်ဇွန်းဥအတုံးလေးများထည့်ပြီးအပူ သို့ အအေးခံပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ ကန်ဇွန်းဥအရောင်မထွက်ပါကရော ထည့်နိုင်ပါတယ်။
Sago Pudding with Sweet Potato
❀ ❀ ❀
ပါဝင်ပစ္စည်း
******
သာကူစေ့ - ၁၂၀ ဂရမ်
သကြား - ၁၀၀ ဂရမ်
ဆား - အနည်းငယ်
ရေ - ၆၅၀ ml
အုန်းနို့ - ၂၀၀ ml
ကန်ဇွန်းဥ - နှစ်လုံး ( ပြုတ်ပြီးသား )
(၁) အိုးတခုတွင်ရေ၊သကြား၊ဆား၊နှင့်အုန်းနို့တို့ကိုထည့်ပြီးကျိုပေးပါ။
(၂)သာကူစေ့ကိုငါးမိနစ်ခန့်ရေစိမ်ထားပါ။
(၃)အုန်းနို့ဆူပွက်ပါကသာကူစေ့ထည့်ကာမွေပေးပြီးပြန်ဆူပွက်လာပါကမီးပိတ်ပြီးအဖုံးလုံအောင်ပိတ်ထားပါ။
(၄)ဆယ်မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပြီးသာကူစေ့အဆံလေးများပျောက်ပါကပန်းကန်တွင်ထည့်ပြီးအပေါ်မှ ကန်ဇွန်းဥအတုံးလေးများထည့်ပြီးအပူ သို့ အအေးခံပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ ကန်ဇွန်းဥအရောင်မထွက်ပါကရော ထည့်နိုင်ပါတယ်။
Post a Comment